První společný FIVB Open je u konce

První společný FIVB Open je u konce

Martina Hrabová - úterý, 1. března 2016

Beach volejbal ve světě

Od úterý 23.2. až do neděle 28.2. se v brazilském městě Maceió konal první Open společný pro ženskou i mužskou kategorii. Pro ženy to byl první FIVB turnaj, kterým tak zahájily svoji letošní sezónu. Muži se již svého prvního Openu mohli zúčastnit před týdnem v Íránu. Obě kategorie tak zahájily velice důležitou a sledovanou sezónu, která bude zakončena olympijskými hrami 5. srpna ve městě Rio de Janeiro.

Milionové Maceió je hlavní město brazilského státu Alagoas. Jedná se o velice oblíbenou turistickou destinaci díky svým krásným plážím a zahradám mangovníků. Za Českou republiku nás zde reprezentoval pouze ženský pár, a to Markéta Sluková s Barborou Hermanovou. 

Markéta s Bárou obsadily dělené 17. místo. Turnaj odstartovaly holky ve středu. První zápas prohrály 0:2 (-17,-23) nad německým párem Holtwick/Semmler, který na turnaji nakonec skončil 5. Další den se ale Markét s Bárou nadmíru vydařil. Nejprve vyhrály v tie-breaku nad zkušeným nizozemským párem Meppelink/Van Iersel. Podruhé nad domácím, a také velice obtížným soupeřem, Josi/Val. O vítězství opět rozhodl třetí set. Sluková s Hermannovou si tak vybojovaly třetí místo ve skupině a postoupily do prvního vyřazovacího kola, kde se utkaly s Polkami Kolosinska/Brzostek. Ani v tomto případě se nejednalo o lehkého soupeře. Například z loňského mistrovství Evropy si Polky odvezly 3. místo. První set vyhrály Polky na skóre 21:14. Hra v druhém setu byla vyrovnanější. Maki s Barčou měly tří-bodový náskok, nakonec však prohrály 21:23 a zápas tak skončil vítězně pro dvojici Kolosinska/Brzostek. 

Po finálové neděli má Maceió svého vítěze. Na prvním místě v ženské kategorii skončily Brazilky Eduarda "Duda" Lisboa a Elize Maia, které tak přispěly k další zlaté medaili pro Brazílii, přesněji 149. v FIVB World Tour, která se organizuje od roku 1992.

Za muže vyhrál americký pár Phil Dalhausser a Nik Lucena.

Další turnaj, tentokrát vyšší kategorie Grand Slam, se odehraje za týden ve městě Rio de Janeiro. Snad se nám sem Markét s Bárou vrátí zase v srpnu. Držte palce!

Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy