Pohled Miloše Takáče na výkon jeho svěřenců při MS U21

Pohled Miloše Takáče na výkon jeho svěřenců při MS U21

Martina Hrabová - pátek, 27. května 2016

Úspěchy hráčů našeho klubu

Na mistrovství světa do dvaceti jedna let doprovázel Jakuba Válu a Filipa Štastného šéftrenér Beach Service Miloš Takáč. Krom tréninků v České republice se jeli Kuba s Filipem připravovat i do větrné Itálie spolu s dalšími členy klubu. Pod každodenním dozorem Miloše Takáče se tak pilně připravovali na blížící se mistrovství světa. Jak Miloš hodnotí jejich působení v Luzernu? 

Jaký cíl jste si stanovili cestou v autě na mistrovství světa do 21 let v Luzernu?

Našim hlavním cílem bylo postoupit z kvalifikace a to se nám také povedlo. Každý další vyhraný zápas pak pro nás představoval důvod k oslavě.

Radil jsi klukům taktiky na soupeře před každým zápasem?

Ano, snažil jsem se jim pomoci co nejvíce. Důležité bylo, aby uměli svého soupeře přečíst a našli jeho slabiny.

Drželi se kluci tvých rad?

Ne všech a ne vždy. Snažili se o to, ale nebylo pro ně lehké hrát pod tlakem a zároveň myslet na mé rady. Většinou Kubovi s Filipem trvalo set, než udělali to, co jsem po nich chtěl.

Podali podle tebe Kuba s Filipem v Luzernu dobrý výkon?

Podle mě předvedli výkon adekvátní délce jejich trénování na písku. Kdyby přes rok nevěnovali svůj čas i šestkovému volejbalu a trénovali pouze beach, dopadli by lépe. Uhráli by minimálně o jeden zápas více.

Jsi spokojen s jejich výsledkem?

Byl bych spokojený, kdyby uhráli ještě to jedno kolo. Jsem rád, že se jim podařilo postoupit z kvalifikace, ale podle mého názoru měli první zápas v play off vyhrát. Norský pár byl porazitelný. Velkou váhu na výsledku turnaje měl samozřejmě i déšť. Navíc kluky neposlouchaly technické údery.

Jak vidíš budoucnost této dvojice?

Budoucnost této dvojice vidím pozitivně. V rámci komunikace a jejich vzájemné spolupráce jsou na tom dobře. Mají ale momenty, na kterých musí ještě zapracovat. Kuba by měl hlavně zlepšit dynamiku výskoku a Filip se potřebuje naučit používat vhodněji technické údery. Oba by měli zapracovat na taktice vůči soupeři.

Přineslo ti MS U21 nějaké nové poznatky?

Ano přineslo. Hlavně to, že protihráči nejsou neporazitelní. Většina párů, která na mistrovství byla, byla hratelná a to je dobré vědět.

Pokud porovnáš český beach volejbal s ostatními státy, jak si na tom stojíme?

Hodně špatně, technicky i takticky. To hlavní, co nám chybí, je preciznost. V Čechách není moc hráčů, kteří by se věnovali pouze beach volejbalu. Většinou hrají ještě šestkový volejbal a to je problém. Nejsme tak dobří v technických úderech jako dvojice v ostatních státech. Na to je důležitá kvantita natrénovaných úderů a ta nám zkrátka chybí. Světová špička má údery více zautomatizované. Až tohle zlepšíme i my, budeme na tom lépe!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy