MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ŽACTVA 2013

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ŽACTVA 2013

Miloš Takáč - čtvrtek, 4. července 2013

Miloš Takáč v tomto článku nastiňuje svým jedinečným žurnalistickým podáním, které si na chvíli zapůjčil za to volejbalové, svůj pohled na MČR žactva, a tímto servíruje k zahájení vašeho čtení

Sportovní klub HAPPY SPORT Opava ve spolupráci s Asociací beachvolebalu Českého volejbalového svazu pořádalo MČR žactva 2013  

Účastnil jsem se jako trenér turnaje MČR žactva, který podle mého patři mezi vydařené akce našeho volejbalového svazu.  Ve spolupráci s vstřícnou organizací mají žáci a žákyně možnost nabrat beach-volejbalové zkušenosti, které jistě časem zúročí. Turnaj se konal ve dnech 27.-30.června 2013.

Turnaj byl vypsán pro 24 dívčích a 24 chlapeckých párů.

 

Turnaj organizoval SK HAPPY SPORT Opava ve spolupráci s Asociací beachvolebalu Českého volejbalového svazu. Hlavním organizátorem byl David Šťastný a jeho rodina. Tímto bych chtěl všem nadšencům, co pomáhali s akcí poděkovat, jelikož obětavost organizátorů byla velmi vysoká.

 

Turnaj se odehrál ve čtyřech areálech, tak to pro trenéry, kteří měli více párů na turnaji, bylo velmi náročné, ale vše se zdařilo. Počet areálů vypovídá o obtížnosti při organizaci celé akce. Na turnaji byli rozhodčí, co pískali i čtrnáct hodin a to téměř v kuse. Samozřejmě bych byl rád, kdyby svaz delegoval na další podobné turnaje jen svazové rozhodčí, aby se turnaj ještě více podobal okruhu v juniorských a seniorských kategorií.

 

Párů, s kterými spolupracuji, skončilo u dívek v první 16ce více, u této kategorie bych jmenoval zejména 4. místo Veroniky Vrané s Karolínou Janouškovou. Psychika bránila v lepším výkonu, protože jinak byly hráčky na turnaj připraveny. Na 5. místě skončily sestry Votrubovy hráčky volejbalového oddílu Hlincovka. U kluků byli na 9. místě Martin Poduška s Kubou Wágnerem z Hradce a 8ka jim unikla těsně. Výsledek je to podle mého slušný, protože Martin hraje beach-volejbal jen chvilku a je to ročník 99. Beru ho jako velkou naději do budoucna.

 

Hráči hráli za všeho různého počasí, které se měnilo jak na běžícím páse. Teploty se pohybovaly mezí 9° až 27°. Hrálo se za deště, slunka či za větru a bezvětří. Dokonce si někteří vyzkoušeli i hru za umělého osvětlení.

 

První 4 místa dívek obsadily:

1.   Adamčíková x Gergelyová,

2.   Písková x Kotlasová

3.   Paulová x Jandová

4.   Vraná x Janoušková

 

První 4 místa chlapců obsadili:

Čermák x Šťastný

Gála x Watzel

Kočka x Kop

Klimeš x Kunc

 

První 4 místa v dívčí kategorii byla srovnatelná s výkony hráček na juniorských turnajích v horní startovní listině. V chlapecké kategorii bych vyzvednul zejména výkon Kuby Gály a Tomáše Čermáka, kteří jistě budou v budoucnu reprezentovat nejen své kraje, ale i Českou republiku.

 

Na turnaji jsem samozřejmě viděl více hráčů, u kterých věřím, že v budoucnosti budou mít možnost při vytrvání v tréninku uspět v plážovém volejbale a to i v seniorských kategoriích. Snad se hráči příští rok zapojí do objíždění juniorských okruhů a to zejména chlapci, kterých je na okruhu málo.

 

 

 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy