Mini Beachaři v Benešově

Mini Beachaři v Benešově

Jakub Věrnoch - pátek, 26. února 2021

Beach volejbal

První malí beach volejbalisté se u nás v klubu začali objevovat více v létě 2020. Na konci září téhož roku už jsme jich měli plné kurty našeho benešovského areálu S-centrum. Noví nadšenci tak dali vzniknout úplně nové skupině těch nejmenších dětí ve věku 8 let, co u nás v Benešově plážový volejbal trénuje.

Za to moc děkujeme a věříme, že z nich jednou budou skvělí beach volejbalisté nebo sportovci s jiným zaměřením. Naším cílem je děti se sportem seznámit, nadchnout je pro sport, zapojit je do party a udržet je v pohybu po celý život. 

 

S dětmi rozvíjíme všestrannost pohybu. Náplň tréninku u nás se skládá z: atletiky, pohybových her, míčových her, a to především chytání a házení. To vše se odehrává na písku, který je pro děti zábavným a zároveň bezpečným prostředím. Děti samozřejmě učíme i základům plážového volejbalu. Se složitějšími údery na sílu a koordinaci ale nespěcháme, respektujeme individuální vývoj dítěte a jeho zdraví.

 

Na všechno ostatní budou mít čas, až budou starší. Děti v téhle skupině jsou vlastně v takové beach přípravce. Zkouší si pohyb na písku, který je jiný než na pevném povrchu, a učí se základy, které budou mít pak ve starším věku zautomatizované a bude pro ně další poznávaní volejbalových úderů a technik mnohem jednodušší. Díky tomu, že se snažíme co nejdéle o všestrannou přípravu a hráče příliš brzy nespecializujeme, spíš pak vydrží u sportu i v těžkém věku dospívání.

 

 

Trénink Mini beachařů

Děti začínají  rozcvičkou: rozklusají se, protáhnou se, začnou si zkoušet pohyb v písku od přesunů po výskoky na smeč. Následuje hodinový trénink plný her, soutěží a jiných pohybových aktivit. Nakonec mají děti možnost ještě po tréninku si zahrát. Následně se děti vyklusají a dají si lehký strečink.

 

Turnaj Mini beachařů

Snažíme se, aby děti začaly na turnaje chodit pokud možno už hned od začátku. Naučí se tam spousty dovedností, na které na tréninku není čas a především soupeří a to je prostě baví. Nehrají turnaj, tak jako starší, hrají tak zvaný mini beach. Většinu balónů chytají a házejí, čím jsou starší, tím to mají trochu těžší, postupně jim do hry zapojujeme i volejbalové údery. 

Co se ale dodržuje už od prvního turnaje, je základní beachový systém, který když se děti naučí už jako ti nejmenší, jim pak zajistí velkou výhodu v budoucnu.

 

Přidej se k nám

Dětská skupina stále nabírá nové členy, přidej se k nám a vyzkoušej si první trénink zdarma. Můžeš se stavit kdykoli přes rok, stačí si domluvit termín. Nejlepší start ti zajistí naše letní Příměstské tábory.


Na nich nejlépe poznáš, jestli chceš být Beach Service beachař. Navíc za týden se toho naučíš tolik, co na standardních trénincích i za čtvrt roku.

 

Kontaktujte nás na benesov@beachservice.cz nebo na telefonu 728 882 808.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy