Asociace hráčů a trenérů beachvolejbalu

Asociace hráčů a trenérů beachvolejbalu

Jan Dumek - úterý, 3. března 2020

Beach volejbal v ČR

Krátké shrnutí série článků Jana Dumka, které dále vybízí k aktivitě všech členů českého beachvolejbalu v rámci nové asociace hráčů a trenérů beachvolejbalu. Asociace je v článku krátce popsaná.

Všechny články, které jsem za uplynulý rok pro webové stránky Beach Service napsal, měly jeden cíl: informovat o dění v beachvolejbalovém prostředí více lidí, a hlavně je vybídnout k přemýšlení nad jednotlivými tématy. Mám totiž dlouhodobě pocit, že málo lidí se nad beachvolejbalem zamýšlí do hloubky. Často slyším kritiku současné situace, ale mnohdy je vše založeno na nedostatečném porozumění problematice. Možná je to tím, že my členové rady ABV málo informujeme veřejnost, málo komunikujeme. Možná je to úplně něčím jiným (že někteří členové rady ABV komunikují až moc, a to vědomě mnohdy velmi zabarveně, …)

Nejen z těchto důvodů jsem se rozhodl a vyzval v průběhu roku 2019 vrcholné hráče a trenéry k vytvoření asociace hráčů a trenérů. Když jsem měl písemně souhlas více než 25 lidí včetně všech reprezentantů a téměř všech členů metodické komise beachvolejbalu, svolal jsem ustavující schůzi této asociace. Schůze se konala na konci září 2019. Čtyřmi zástupci, kteří dále pracují na aktivitách této asociace byli zvoleni: Anna Dostálová, Markéta Sluková, Martin Tichý a předsedou jsem byl zvolen já (Jan Dumek), dále nám velmi pomáhá Petr Sixta v roli sekretáře a Tomáš Pála je také aktivním členem.  

Cílem této iniciativy je právě otevřená diskuze o problémech beachvolejbalu, utřídit si názory v rámci nás hráčů a trenérů, kteří to berou vážně, a dále dávat doporučení radě ABV a dalším orgánům ČVS, abychom tak pomohli směřování českého beachvolejbalu. Asociace byla založena a v současné době probíhají jednání se zástupci rady ABV a dalšími orgány ČVS o začlenění asociace do ČVS. Proběhlo i jednání trenérů ohledně mládežnické reprezentace a další aktivity. Součástí aktivity asociace je i záměr o změně struktury českého beachvolejbalu a další konkrétní kroky.  

Stále samozřejmě přijímáme členy, kteří se chtějí zapojit. Rád bych vyzval všechny, kteří četli moje články, mají nějaký názor na český beachvolejbal a chtějí o něm diskutovat, aby se podívali na Facebookové stránky asociace a v případě zájmu se zapojili do aktivity.

Na závěr: přemýšlejte kriticky nejen o beachvolejbale a taky o tom, co můžete udělat pro jeho změnu.  

S pozdravem

Jan Dumek

Foto https://www.fivb.org

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy