Big shock! cup v beach tenisu

Big shock! cup v beach tenisu

Andrej Takáč - pátek, 21. února 2014

Plážový tenis

Double pro Deylovou a druhý titul pro Miketu První únorová zastávka TOPSPIN tour se konala 15.2. v krásném novém areálu v Benešově. Narozdíl od lednového turnaje se však konal turnaj hned ve třech kategoriích - muži, ženy a mix. Mimo nováčků se tohoto turnaje zúčastnili i přední čeští hráči a hráčky včetně prvních dvou žen i mužů českého žebříčku.  Zdroj: http://www.plazovytenis.com/novinky/9.html, 18.2.2014

Mužského turnaje se zúčastnilo deset párů, které byly rozděleny do dvou pětičlenných skupin. Vítězové skupin byli rovnou nasazeni do semifinále, druzí a třetí ze skupin spolu bojovali o další dvě semifinálová místa. Čtvrtí a pátí ze skupin si spolu ještě zahráli turnaj útěchy, tedy turnaj o umístění na 7.-10. místě.

Atraktivní plážák byl k vidění již v semifinálových utkáních. V prvním z nich se utkala nejvýše nasazená dvojice Miketa/Vrbka s párem Dohnal O./Jílek. Ačkoliv byl zápas velmi vyrovnaný, prvně jmenovaní si průběh pohlídali a bez komplikací dokázali ve dvou setech postoupit. Ve druhém semifinále se spolu utkali druzí nasazení Mergl/Matoušek s párem Novák/Pavlikovský. I druhý nasazený pár si ve dvou setech dokázal poradit a postoupit do finále.

Finálové utkání přineslo dvě vyrovnané sady, které však o vítězi nerozhodly. V závěrečném supertiebreaku se však Miketa s Vrbkou dokázali vyrovnat s nepříjemnou hrou soupeřů a po zásluze dotáhli turnaj do úspěšného konce, když se po výsledku 6/7,6/4 a 10/3 radovali z vítězství.

Kompletní výsledku mužů ZDE.

Ženského turnaje se zúčastnilo pět párů, přičemž nejvýše nasazený pár ve složení Jana Deylová/Eva Brožová je nejvýše postaveným párem na žebříčku ČSPT. Ze všech účastnic byla nejprve složena kvalifikační skupina, přičemž první tři páry postoupily přímo do semifinále, čtvrtý a pátý pár ze skupiny hrál čtvrtfinále o poslední semifinálové místo. V průběhu turnaje se nestaly žádná velká překvapení a tak do finále postoupily Dagmar Dudláková s Dagmar Miketovou a Jana Deylová s Evou Brožovou. Druhý jmenovaný pár, který nenašel v průběhu celého turnaje si zašlouženě odvezl z Benešova premiérový titul sezóny.

Kompletní výsledky žen ZDE.

Turnaj smíšených párů byl početně nejsilnější - do soutěže se přihlásilo celkem 12 párů včetně obou českých reprezentačních párů ve složení Vojtěch Dohnal/Eva Brožová a Jan Sýkora/Jana Deylová.

Páry byly rozlosovány do čtyř skupin, ze kterých vzešel 12ti členný pavouk. Vítězové skupin byli nalosováno přímo čtvrtfinále, druhé a třetí páry poté hrály o zbylá čtyři místa v nejlepší osmičce. Celkem bez překvapení vyhráli své skupiny češti reprezentanti, dalšími dvěmi přímými čtvrtfinalisty se staly Eda Pavlikovský s Míšou Hasovou a David Miketa s Dášou Miketovou. Do semifinále však tyto čtyři páry nepostoupily. O překvapení se postaral pár Novák/Straková, když dokázal porazit pár Pavlikovský/Hasová ve dvou setech poměrem 7/6 a 6/2.

První semifinále mělo velmi pikantní náboj a svedlo proti sobě reprezentační páry. Po dvou vyrovnaných setech však postoupil lépe hrající pár ve složení Deylová/Sýkora. Druhé semifinále bylo mnohem více jednoznačné, manželé Miketovi vyhráli taktéž ve dvou setech a mohli se těšit z finálové účasti.

Jestliže semifinále byla alespoň relativně vyrovnaná, tak první set finále přinesl zcela jiný obraz. Deylová se Sýkorou vyhráli 6/0. Ve druhém setu se však Miketovi zvedli, začali hrát důrazněji a po setu 6/3 musel o vítězi turnaje rozhodnout supertiebreak. Ve vyrovnaném závěru utkání však byl šťastnější pár Deylová/Sýkora a po vítězství 6/0,3/6 a 10/8 se mohl radovat z prvního letošního titulu.

Kompletní výsledky mixu ZDE.


Příští zastávku bude mít TOPSPIN tour již tento víkend na Kladně, konkrétně pak 22.2., kdy se bude konat první letošní "áčko". Nezapomínejte se přihlásit ZDE.

 

Zdroj: http://www.plazovytenis.com/novinky/9.html, 18.2.2014

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy