Série beach volejbalových zimních pohárů Beach Service v Plzni je téměř u konce

Série beach volejbalových zimních pohárů Beach Service v Plzni je téměř u konce

Daniel Kolouch - čtvrtek, 14. dubna 2022

Beach volejbal v ČR

Již tradičně se přes zimu pořádaly beach volejbalové zimní poháry. Tuto zimní sezónu ovšem byla představena novinka v podobě krajských žebříčků. Pojďme se tedy podívat, jak to vypadalo v kraji Plzeňském.  

Od konce listopadu mohli hráči a hráčky v dospělé a juniorské kategorii získávat body do nejen do krajského žebříčku, ale i velmi cenné body do celostátního žebříčku. Dohromady se v areálu na Letné pod, záštitou beachvolejbalového klubu Beach Service, pořádalo pět kol po čtyřech turnajích (muži, ženy, juniorky, junioři).  

Mužskou kategorii jednoznačně ovládl rodák z Rokycan, Kuba vála. Z jeho čtyřech účastí ani jednou nezaváhal a může se tak radovat z prvenství v plzeňském žebříčku. Za ním se umístili Jenda Beran také z Plzně a Ondra Heřman z Prahy. 

Nejobsazenější kategorií, co se celkového počtu párů týče, byly jednoznačně juniorky. Na vrcholu stanula Amálie Pížová, které se na každém turnaji podařilo probojovat alespoň do semifinále, z čehož jí jednou cinkla i zlatá medaile. Na druhém místě skončila její hlavní spoluhráčka Julie Koupšetová a za ní Johana Slabihoudová.  

Junioři také nezaháleli nad příležitostí k získání celostátních bodů. Nejvíce jich za tuto zimní sezónu může ukázat plzeňský Vojta Kudrnovský. Hned po něm jeho nejoblíbenější parťák Martin Koupšet a třetí se umístil, k jeho velké radosti, Ondřej Pohl z Prahy.  

Dvě první a dvě druhá místa. To stačilo Káje Šaškové z Prahy, aby neměla v ženském žebříčku konkurenci. Za medailové pozice na sebe mohou být hrdé i Stella Jonke a Tereza Příhodová, obě také z Prahy.  

Všechny turnaje byly pořádány v přátelském duchu a umožnily spoustě mladších hráčů z mnoha klubů nabít cenné zkušenosti. 

Ačkoliv drtivá většina plážových volejbalistů již hledí vstříc letní sezóně, nás ještě v Plzni 22.5. čeká zimní pohár Beach Service pro kategorii chlapců a dívek do dvanácti let.  


 


 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy