Shrnutí plážového dění uplynulé sezóny v ČR

Shrnutí plážového dění uplynulé sezóny v ČR

Veronika Trojanovičová - pátek, 4. ledna 2019

Plážový volejbal

Pro hráče byly připraveny desítky turnajů v beachvolejbalových areálech po celé České republice. Jak se na turnajích dařilo nejen hráčům Beach Service si můžete přečíst v krátkém shrnutí sezóny 2018.

Česky volejbalový svaz připravil na sezónu 2017 / 2018 velmi nabitý program pro všechny kategorie od kadetských soutěží až po dospělé. Kadetská soutěž nabízela sedm turnajů pro chlapce a osm turnajů pro dívky. Závěrem sezóny bylo Mistrovství České republiky v Opavě, kde se hráčům a hráčkám klubu Beach Service/Just sport and fun velice zadařilo. 1. místo vyhrála Tereza Příhodová s Nikol Součkovou, 2. místo patří Žanetě Holečkové a Adéle Jílkové z Beachklubu Pankrác. Bronz slavily Beáta Ročková s Anitou Hájkovou, které porazily Anetu Bařinovou a Terezii Zápotockou. Ani kluci nebyli pozadu. Nejvyšší stupínek obsadil Petr Janče s Matějem Havlíkem z Beachklubu Strahov, 2. místo náleží Jendovi Berčíkovi s Jakubem Čadkem a 3. místo získal Matěj Ruml s Viktorem Dostálem. 5. místo vybojovali Jiří Dostál s Janem Livorou.

Pro juniory a juniorky bylo připraveno devět turnajů včetně Mistrovství České republiky do osmnácti a do dvaceti let, které pořádal klub BVC Chodov. Mistrovství České republiky do osmnácti let ovládla Julie Honzovičová s Lucií Šulcovou. Páté místo obsadila Tereza Příhodová s Michaelou Brunclíkovu, sedmou příčku vybojovala Aneta Bařinová s Terezií Zápotockou, deváté místo patří Lucii Volejníkové s Janou Měšťanovou a také Nikol Součkové s Beátou Ročkovou. Třináctá skončila Eliška Fabiánová s Emou Šťastnou. V turnaji chlapců U18 zvítězil Tadeáš Trousil a Jan Vodička. Čtvrté místo vybojoval Ondřej Heřman se svým parťákem Adamem Štočkem z SK Prosek Praha. Páté místo vybojoval Jan Berčík s Jakubem Čadkem, sedmou příčku Matěj Ruml s Viktorem Dostálem. Devátou pozici obsadil Jiří Dostál a Jan Livora, Matěj Šupka s Filipem Šantrůčkem. V turnaji juniorek do dvaceti let bez ztráty setu zvítězila Marie-Sára Štochlová s Miroslavou Dunárovou. Titul mistr republiky do dvaceti let patří Josefu Havlasovi a Lukáši Dvořákovi. Na MČR U20 obsadili hráči Beach Service po většinou 13. příčku.

Pro muže a ženy bylo připraveno celkem devatenáct turnajů. V obou kategoriích jsme mohli vidět čtyři Super Cupy, MČR do 22 let, letní poháry a české poháry. Na závěrečném letošním MČR bojovaly páry o titul mistrů a mistryň České republiky ve Slavkově u Brna.

        Poslední srpnový víkend se v Beachklubu Ládví konalo už třetí MČR klubů. Mohli jsme zde vidět hrát přední hráče českého beachvolejbalu. Například Ondřeje Perušiče s Marcelem Myslivečkem, Martinu Bonnerovou, Šárku Nakládalovu. Za Beach Service bojovaly dva týmy v čele s: Honzou Dumkem, Vaškem Berčíkem, Bobbem Kufou, Karolínou Řeháčkovou, Martinem Piherou a Ondřejem Rédlem. Beach Service obhájil titul mistra, na druhém místě skončil Hamr, třetí byl Beachklub Strahov.

První zářijový víkend pak patřil vrcholu sezóny - MČR ve Slavkově u Brna, kde se nejlepší hráči z České republiky utkali o titul mistra republiky. Turnaj se hrál ve čtyřčlenných skupinách, kde vítěz postoupil do čtvrtfinále, třetí a druhé místo do osmifinále. Dohrávalo se vyřazovacím systémem. Velkým překvapením bylo vyřazení nasazených jedniček Šárky Nakládalové a Martiny Bonnerové. Turnaj bohužel kvůli zranění odřekly světové dvojky Markéta Nausch Sluková s Bárou Hermannovou. David Schweiner nedorazil kvůli studijním povinnostem. Místo Davida nastoupil mladý Jan Vodička, který s Perunem vybojoval zlato, stříbrný je Jindřich Weiss s Martinem Tichým a bronz brali hráči od nás z klubu Vašek Berčík s Honzou Dumkem. V ženské kategorii zvítězila Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou. Poraženy ve finále byly Tereza Kotlasová s Danielou Resovou. Z bronzu se radovala Marie-Sára Štochlová s Martinou Maixnerovou.

Zdroj:

http://www.cvf.cz/beach/turnaje/

http://www.cvf.cz/

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy