Kerri Walsh má novou spoluhráčku na olympiádu

Kerri Walsh má novou spoluhráčku na olympiádu

Magdalena Dostálová - pondělí, 15. října 2018

Aktuality

Kerri Walsh Jennings: trojnásobná olympijská vítězka, trojnásobná mistryně světa a trojnásobná maminka. Kdo je novou spoluhráčkou této beachvolejbalové legendy, se kterou se chce kvalifikovat na pátou a zároveň poslední olympiádu?

Je to asi měsíc, co odstartovala beachvolejbalová kvalifikace na LOH, které se budou v roce 2020 konat v japonském Tokiu. Kerri Walsh Jennings, která olympiádu už třikrát ovládla, se na té další pokusí o obhájení svých šampionských titulů. Teprve před pár dny tato čtyřicetiletá hvězda oficiálně oznámila, že se do Tokia chystá s novou spoluhráčkou Brooke Sweat.

Tokio 2020 pro Kerri Walsh Jennings znamená pátou a současně i poslední olympiádu v její velmi pestré beachvolejbalové kariéře. Kerri na olympijských hrách v Aténách 2004, v Pekingu 2008 a v Londýně 2012 vyhrála zlatou medaili se svou tehdejší spoluhráčkou Misty May-Treanor. I proto byl a je tento beachvolejbalový tým uznáván jako jeden z nejúspěšnějších všech dob. Po tom, co v Riu de Janeiru 2016 získala Kerri bronz se svou polařkou April Ross, zasloužila se o titul „nejvíce oceňované beachvolejbalové hráčky (či hráče) v olympijské historii.“

Brooke Sweat má na kontě několik medailí z turnajů světové série a olympijskou premiéru už má také za sebou. V Riu de Janeiru se s Lauren Fendrick umístila na 19. místě. Společně s Kerri Walsh Jennings však budou na olympiádě usilovat o ty nejcennější kovy.

Kerri si svou novou spoluhráčku pochvaluje v tom, že jí „sedne“ dost podobným stylem, jako tehdy Misty May-Treanor.  


Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy