Beach Service získal na halovém mistrovství do 18 let cenný bronz

Beach Service získal na halovém mistrovství do 18 let cenný bronz

Magdalena Dostálová - středa, 23. května 2018

Úspěchy hráčů našeho klubu

Loučíme se s halovou sezónou: o víkendu 21. a 22.dubna proběhlo na Strahově poslední letošní halové mistrovství České republiky, a to přesněji kategorie do 18 let. Víkendové zápasy obohacovala úžasná herní i divácká atmosféra a Beach Service se svou účastí neotálel – vždyť náš klub měl na tomto turnaji nejčetnější zastoupení!  

Gratulace patří vítězům turnaje Kateřině Bukvaldové s Andreou Kinskou a Jindřichovi Zavadilovi s Jakubem Šépkou, stejně tak stříbrným týmům Julii Honzovičové s Markétou Svozilovou a Vítu Benešovi s Tomášem Maixnerem. Skvělý výkon předvedla naše svěřenkyně Nikol Součková, která po boku Aleny Novotné z Beachklubu Ládví vybojovala cennou bronzovou medaili! Své turnajové nasazení jako trojky ovšem potvrdily až po velmi vyrovnaném utkání proti Beach Service dvojici Bety Ročkové a Anitě Hájkové, které podlehly v napínavé koncovce třetího setu (17:21, 24:22 a 18:16). Tím se naše holky zasluhují při nejmenším o obdiv vzhledem k jejich turnajovému nasazení na 13. místě. Hojnou obsazenost turnaje potvrzuje i plné obsazení kvalifikace, které se zúčastnily další naše čtyři týmy. Mezi nimi se do hlavní soutěže kvalifikovaly Lucka Volejníková s Markétou Roubovou a Aneta Bařinová s Terezií Zápotockou, které následně obsadily konečné dělené 13. a 17. místo.

Zápas o třetí místo mezi muži si rovněž zahrál člen Beach Service, Ondra Heřman, který se svým spoluhráčem Ondrou Zatloukalem předvedl proti domácímu týmu ze Strahova znamenitý výkon. Ondrové jako nasazené pětky bohužel nestačili na nasazené trojky Adama Štočka a Tadeáše Trousila, kteří své postavení ve třetím setu potvrdili. Vyrovnané souboje předvedli Matěj Šupka s Kubou Čadkem, kteří bohužel nedokázali zdolat ve čtvrtfinále tutéž – později bronzovou – dvojici. Ze sedmého nasazeného místa si však kluci polepšili na dělené páté místo, které obsadili s dalším týmem z Beach Service. Tím byl Matěj Ruml a Viktor Dostál, nasazené šestky, kteří naopak ve čtvrtfinále neprošli přes našeho bramborového Ondřeje. Honza Berčík s Filipem Šantrůčkem skončili v osmifinále a jak jinak než že o postup bojovali s naším týmem (Matějem a Viktorem). Ondra Pohl a Jirka Dostál zase vypadli v utkání proti Matějovi s Kubou a další Beach Service tým Tomáš Vála s Lukášem Weberem skončili na 13. místě. Zdá se, že nevýhoda takhle hojného zastoupení členů našeho klubu je, že se bohužel někdy „vymlátí“ sami mezi sebou :-).

Z pohledu diváka byl turnaj, co se týče organizace i kvality herních výkonů, velmi vydařený. Vrcholící nedělní zápasy se nesly v duchu atraktivních sportovních zákroků a některé výměny již měly úroveň a parametry pravého dospělého beachvolejbalu.

Tabulka konečného pořadí:

Místo

Ženy

Místo

Muži

1.

Andrea Kinská, Kateřina Bukvaldová

1.

Jakub Šépka, Jindřich Zavadil

2.

Markéta Svozilová, Julie Honzovičová

2.

Vít Beneš, Tomáš Maixner

3.

Alena Novotná, Nikol Součková

3.

Adam Štoček, Tadeáš Trousil

4.

Anita Hájková, Beáta Ročková

4.

Ondřej Heřman, Ondřej Zatloukal

13.

Lucie Volejníková, Markéta Markéta Roubová

5.

Matěj Ruml, Viktor Dostál

17.

Aneta Bařinová, Terezie Zápotocká

5.

Matěj Šupka, Jakub Čadek

24.

Eliška Fabiánová, Zuzana Holšánová

7.

Jan Berčík, Filip Šantrůček

24.

Barbora Bobková, Barbora Andreasová

9.

Ondřej Pohl, Jiří Dostál

24.

Linda Skoufi, Markéta Příhodová

13.

Tomáš Vála, Lukáš Weber



24.

Jan Beran, Marek Radvanovský

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy