Italský beachvolejbalový kemp září 2016

Italský beachvolejbalový kemp září 2016

Mirka Kotlasová - pondělí, 3. října 2016

Kempy

Mezi 16. a 26. zářím byste nás našli na kurtech přímo na pláži v italském městečku Lido di Fermo/Porto San Giorgo, kde jsme si prodloužili léto a ještě naposled před zimní sezónou potrénovali pod slunečným nebem. Celé dny jsme pilovali beachvolejbalovou techniku, potili se při herních cvičení, posilovali fyzičku, střídali jógové pozice s názvy snad všeho zvířectva a to vše poctivě prokládali relaxováním na lehátkách a koupáním v moři.

Už na jaře letošního roku Beach Service otestoval italský kemp Riva dei Pini a beachvolejbalové kurty, postavené na nedaleké pláži (více o jarním italském kempu v článku Martiny Hrabové). Kemp jen pár metrů od pláže, připravené kurty i s nočním osvětlením, množství restaurací, zmrzlin a obchodů, vše testem prošlo a tak se představy o svlažení v moři po náročném tréninku, které nás přes léto v Česku trýzní svou nereálností, opět mohly zhmotnit.

Účastníci italského kempu různých výkonnostních a věkových kategorií se rozdělili do aut a každá posádka po vlastní ose vyrazila v pátek večer směr jih. Aniž bychom se o to nějak snažili, hned několik aut zaparkovalo v sobotu ráno na místě určení téměř ve shodném čase. A zatímco do Česka se přikradl podzim, pro nás začalo to pravé beachařské léto.

Ubytování bylo v bungalovech a v apartmánech. Vše s kompletním zázemím – koupelnou, toaletou, kuchyňkou. Jídlo jsme si obstarávali sami, když se nám ale nechtělo nic vařit, mohli jsme si zajít do restaurace přímo v kempu, nebo do některé z restaurací v městečku Lido di Fermo. A když jsme si od místních farmářů nakoupili jejich skvělé uzeniny, došlo i na grilování.

Vraťme se ale k prvnímu dni. Ten měl být na delší dobu poslední odpočinkový. Komu by se ale chtělo relaxovat, když na pláži je tak krásně a kurty pro nás připravené jednoznačně vyzývají ke hře. Krátká koupel v moři a pak už rychle hrát, aby čas nebyl promarněn.

Večer jsme se všichni sešli na uvítacím srazu, kde jsme se dozvěděli, kdo bude trénovat ve které skupině, v jaký čas a pod jakým trenérem. S trenérem bylo jasno. Všechny skupiny bude mít Endy Takáč. Skupiny byly čtyři. Začátečníci, pokročilí, ženy „A“ a muži „A“. Každá ze skupin měla dva tréninky, k nimž ráno přibyla rozcvička, vedená naší fyzioterapeutkou Káťou Průchovou z Levitas a večer, opět pod Kačenky skvělým vedením, ještě hodinové kompenzační cvičení.

Stejně jako na jaře, i tentokrát jsme se při ranních rozcvičkách proběhli po pláži a den zahájili jógovým pozdravem italskému slunci. Po zbytek dne pak probíhaly tréninky, které byly v začátečnických skupinách hlavně zaměřené na osvojení si techniky beachvolejbalových úderů, v pokročilejších skupinách pak na techniku zakomponovanou do krátkých herních cvičení. Mezi oblíbené cvičení, obzvláště na straně trenéra, patřil násobný útok. Bravurně zvládnutá technika nás prý zachrání, když už jsme na pokraji svých fyzických sil, popřípadě nám těch sil mnoho ušetří. Na pokraj svých sil jsme se při třístém útoku dostali, to každopádně. A co to provedlo s naší technikou? Že je užitečné ji mít vypilovanou, tomu po takovém drilu alespoň věříme. Den byl zakončen kompenzačními cvičeními, tedy protažením i posílením svalů, o kterých jsme někdy neměli ani potuchy, že je máme.

Čtvrtý den jsme si dali odpočinkový a většina z nás vyrazila za místními farmáři do nedalekých vesnic, ukrytých v kopcích. Navštívili jsme uzenáře, oliváře, vinaře a s výslužkou v podobě olivových olejů, uzenin, sýrů a v neposlední řadě s demižony vína jsme se vrátili do našeho kempu, kde na nás čekaly tradiční palačinky z kuchyně našeho trenéra Endyho.

Následovaly ještě dva dny trénování, a když už jsme byli natrénovaní dostatečně, zorganizovala nám Týna Marková turnaj, ve kterém o vítězství soupeřilo 16 převážně mixových párů, namíchaných napříč výkonnostními skupinami. K dispozici jsme měli čtyři kurty a celý den k tomu, veškeré zápasy se tedy mohly v klidu hrát na dva vítězné sety a vše dohrávat až do nejposlednějších míst. Vítězi turnaje se stala Lenka Mrázová s Martinem Mihalíkem. Na druhém místě se umístil Rado Fašang s Vendy Krumlovou a na třetím Petr Kubec s Luckou Čechovou. Turnaj, kde měli hráči možnost si zahrát s jinak výkonnostně zdatnými hráči a kde jsme si všichni vyzkoušeli, co obnáší hra po větru i proti větru, se stal tečkou za dalším italským kempem. A pokud jsme vás nalákali, na ten další kemp, který bude v dubnu 2017, se už teď můžete přihlásit.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy