Osm hráčů Beach Service se účastnilo MČR U16

Osm hráčů Beach Service se účastnilo MČR U16

Michal Palas - pondělí, 4. července 2016

Úspěchy hráčů našeho klubu

Ve dnech 24.-26.6. se v Opavě odehrálo mistrovství České republiky v kategorii do 16 let. Tato třídenní akce patří každý rok mezi to nejlepší, co mohou mladí beachvolejbalisté v Česku zažít. Letos zde barvy Beach Servisu reprezentovalo osm hráčů.

Mezi dívkami to byly dvojice Lucka Souralová s Anitou Hájkovou, Nikol Součková s Terkou Příhodovou a Beata Ročková, která hrála se spoluhráčkou z Bruntálu. Mezi chlapci nás zastupovaly páry Matěj Ruml s Jurou Dostálem a Jakub Čadek se spoluhráčem z Opavy.

Dobrá zpráva je, že všichni naši svěřenci se MČR této věkové kategorie mohou zúčastnit ještě příští rok (Bety s Jurou i za dva roky). Naše výprava tak patřila mezi nejmladší účastníky mistrovství. Hráči Beach Service přijeli do Opavy nasbírat hlavně zkušenosti ze zápasů proti silným týmům a zkusit si, jaké to je hrát vícedenní turnaj.

Ještě než se dostanu k našim výsledkům, rád bych se pozastavil nad slabou účastí párů. Kapacita 24 dvojic nebyla naplněna dokonce ani v dívčí kategorii, která vždy bývá obsazenější. Situace, kdy o turnaji a kvalifikačních kolech dostatečně neinformuje web Českého volejbalového svazu ani krajské svazy, navíc v některých krajích se kvalifikace ani nekoná, rozhodně není dobrou vizitkou.

A jak si tedy vedli naši?

Turnaj se hrál zajímavým způsobem na dvě kola skupin, který spravedlivě rozřadil dvojice do pavouka na dvě prohry. Terka s Nikol dosáhly na 8. místo, Lucka s Anitou na místo 11., Bety s Monikou na místo 15.

U kluků Matěj s Jurou vybojovali 11. místo a Kuba s Romanem místo 15. U holek jsme mohly dopadnout trochu lépe, Lucka s Anitou například porazily přesvědčivě 2:0 dvojici, která skončila nakonec pátá. Bohužel oba naše páry v opravném pavouku vypadly v souboji s následnými vítězkami celého turnaje z Olomouce.

Pokud bych měl srovnávat výkony našich hráčů s konkurencí, technicky jsme patřili k nejlepším. Naopak jsme zaostávali po fyzické stránce, což bylo samozřejmě způsobeno i nižším věkem. U některých hráčů ale také nedostatečnou účastí na trénincích. Potvrzuje se, že v této mladé kategorii vítězí hlavně týmy, které ostatní převýší svoji fyzickou vybaveností a schopností hrát razantní servis. Pro naše to bylo skvělé srovnání s nejlepšími hráči ale také s hráči, kteří již mohou být svým přístupem ke sportu jejich vzory. Zaznamenali jsme poměrně dost vyhraných zápasů a pěkných výkonů a věřím, že o rok starší můžeme zasáhnout do bojů o medaile.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy