World Tour pokračuje: Grand Slam v Riu se blíží!

World Tour pokračuje: Grand Slam v Riu se blíží!

Martina Hrabová - pondělí, 7. března 2016

Beach volejbal ve světě

Další turnaj navazující na Open v Maceió bude tento týden ve městě Rio de Janeiro. Přesněji na čtyři kilometry dlouhé pláži, která patří na seznam světového dědictví UNESCO. Jedná se o slavnou pláž Copacabana.

Grand Slam je turnaj, ve kterém hráči mohou za dobré umístění získat více bodů  i větší prize money než na Open turnajích. V Maceió činila výše prize money 150 000 amerických dolarů, zatímco v Riu se bude rozdělovat 800 000 amerických dolarů. Navíc mezi první tři umístěné se rozdělí 2160 bodů do letos tolik sledovaného žebříčku. Rio de Janeiro je první ze tří měst, které jim tuto příležitost letos nabídne. Vše odstartuje již 8. března, kdy v úterý začne kvalifikace do hlavní soutěže. Ve středu se pak proti sobě utká 24 ženských i mužských párů, které budou až do neděle bojovat o zlatou medaili.

Na tomto turnaji ukončí aktivní beachovou kariéru i jeden vynikající hráč a člověk. Jedná se o Emanuela Regu, který bohužel Grand Slam v Riu de Janeiru označil za závěrečný turnaj své kariéry. Více o tomto legendárním hráči a velké osobnosti beach volejbalu se dozvíte v našem dalším článku. 

Českou republiku na Grand Slamu bude opět reprezentovat ženský pár Bára Hermannová a Markét Sluková. Holkám budeme držet palce. Přejeme hodně štěstí a mnoho úspěchu.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy