Víkendové turnaje: Spousta beach volejbalu, chlebíčky a dortíky i DJ Bobb

Víkendové turnaje: Spousta beach volejbalu, chlebíčky a dortíky i DJ Bobb

Kristýna Marková - pondělí, 9. listopadu 2015

Turnaje

O víkendu se hrálo v Pardubicích i v Praze na Vítkově. Kromě spousty zápasů v plážovém volejbalu se turnaje nesly v duchu parádního občerstvení, které obstaraly Dáša Plšková a Týna Romová. Své dýdžejské umění ukázal Bobb Kufa.

Zajímá vás, jak to vypadalo na víkendových turnajích? Přečtěte si reporty Kristýny Markové a Hanky Ledvinkové.

Sobota, 7. 11., Pardubice - Druhá liga žen

Pardubice v sobotu hostily druhou ligu žen. Akce to byla pořádná! Startovní listinu tvořily z poloviny pražské páry, které doplnily páry pardubické. V Pardubicích se cítíme vždy skvěle, rádi zde trénujeme a trávíme víkendy. O výborné partě, která tu je, jsme již psali. Tentokrát nás opět čekalo úžasné překvapení. Dáša Plšková, která slavila nedávno narozeniny, přivezla obrovskou krabici chlebíčků a dortíčků. Tímto Dáše strašně moc děkujeme a přejeme jí za celý Beach Service hodně štěstí, zdraví, lásky a písečných chvil!

Po výborné snídani nastoupilo do turnaje deset párů, které byly podle nasazení rozdělené do tří skupin. Turnaj byl opět z velké části obsazen našimi mladými hráči, na kterých je vidět, díky pravidelné účasti na trénincích i turnajích, obrovské zlepšení. Několik dvojic také hrálo ve složení rodič + dítě, takže si zde mohly zahrát celé rodiny. Vítězi se stali Ondřej Heřman s Bety Ročkovou, druhé místo vybojovali Anita Hájková s Lucií Souralovou a bronz si zasloužili Dan Strnad s Klárou Vinklárkovou.

Neděle, 8.11., Praha Vítkov - První liga mixů a mini beach

Hala na Vítkově v neděli praskala ve švech. Dva její kurty obsadily mixové páry, mezi nimi i jeden z nejlepších hráčů českého beachvolejbalu Bobb Kufa.

Další dva kurty byly v dopoledních hodinách k dispozici dvěma dětským turnajům. Děti do 10 let se sešly v sedmi párech a zahrály si přehazku každý s každým na jeden set do 21 bodů. Nejúspěšnějšími se v této kategorii staly holky Zuzka Smejkalová a Bára Pelnářová, které na kurtu vynikly i díky své výšce. Na stupních vítězů se také umístili Linda Skoufi, která vedle sebe vystřídala hned několik hráčů, a Vanda Jindáčková s Rudou Plačkem. Zmínění vítězové si odnesli pár milých cen od sponzorů klubu, diplomy a perníkové trofeje.

V kategorii straších dětí do 13 let se hrálo podle beachvolejbalových pravidel také na jeden set do 21 bodů, každý si tak zahrál 5 zápasů. Turnajem prošli bez porážky Viktor Dostál s Filipem Šantrůčkem, druhé skončily Lucka Souralová s Anitou Hájkovou a na třetím místě se umístily Dita Mia Dostálová s Anetou Bařinovou.

V obou dětských turnajích bylo na co se dívat. U mladších převažovaly opravdu dlouhé a pěkné výměny, u starších jsme zaznamenali někdy až dechberoucí výkony. U obou jsme byli svědky – ke sportu patřících - oslavných i méně šťastných emocí.

Účastníci mixového turnaje to měli se včasnou docházkou mnohem horší než děti, proto se první zápasy odstartovaly až kolem půl 10. Celkem se turnaje zúčastnilo dvanáct dvojic, které byly rozděleny do čtyř skupin po třech. První dvě místa postupovala do osmičkového pavouku o první místo. Třetí ze skupin vytvořili čtyřčlennou skupinu, ve které bojovali o místo deváté.

Favoritem turnaje byl pár Katka Vicenová s Bobbem Kufou. Bobb kromě role hráče zvládl i roli Dje. Věříme, že DJ Bobbo byl zpříjemněním turnaje pro každého. Děti k němu nesměle vzhlíželi a pozorovali jeho beachové umění, maminky se začaly těšit na jeho písečné kempy a protihráči ze sebe vydali maximum, aby si mohli do deníčků napsat, že dali Bobbovi eso, přijali jeho smeč nebo vybrali podání.

Zlato tedy patří Bobbovi s Kačkou, stříbrnými se stali Klárka Horáková s Radkem Voštiňákem a bronz vybojovali Týnuš Romová s Lukášem Guckým. Kromě beachvolejbalového úmění Týnka předvádí na každém turnaji i umění pekařské, které sdílí s polovinou startovní listiny. Proto neváhejte sledovat, na jakém dalším turnaji se objeví, třeba schová kousek i pro vás!

Všem hráčům děkujeme za příjemný víkend! Dáše a Týně děkujeme za parádní posilnění. Teď už jen odpočítávat ve všední dny, abychom zase mohli nastoupit do dalších turnajů, poměřit si s vámi síly a strávit příjemný den s přáteli.


Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy