Rozhovor s Bobbem Kufou o vítězství na turnaji v Praze, zbytku sezony i hecíři Honzovi

Rozhovor s Bobbem Kufou o vítězství na turnaji v Praze, zbytku sezony i hecíři Honzovi

Petra Šarešová - úterý, 18. srpna 2015

Rozhovory

Čekali na ni celý rok. Na šanci postavit se proti svým bývalým spoluhráčům a ukázat jim, že jsou rovnocennými soupeři. To se Janu Dumkovi s Bobbem Kufou v nedělním finále Staropramen Cool Super Cupu na Císařské louce podařilo na jedničku. Po famózním výkonu zvítězili nad Janem Hadravou s Přemyslem Kubalou ve dvou setech a radovali se ze zlatých medailí. O turnaji jsme si povídali s Bobbem.

Gratuluju k vítězství. Jak bys turnaj zhodnotil? 

Celý turnaj jsme odehráli v herní pohodě. Zapracováváme nové věci do naší hry. Řekl bych, že celkem fungují a matou soupeře. Po organizační stránce to bylo dobré, přišlo i hodně lidí - jak na Ládví, tak přes komplikace na Císařskou louku.

Ve finále jste vyhráli proti vašim bývalým spoluhráčům Přemyslu Kubalovi a Janu Hadravovi. Byla to pro vás velká satisfakce? 

Na tento zápas se čekalo skoro rok. Nemůžu si na nic stěžovat, jak to dopadlo. Mám z toho radost, porazili jsme tým, který byl mnohými označován za favority.

Čím bylo, že mělo finále až na koncovku druhého setu relativně hladký průběh? 

Přijde mi, že jsme měli větší chuť hrát, byli jsme odvážnější. Kluci se hledali na příjmu a nahrávce, o to jsme pak měli snazší obranu.

Byl to pro vás nejtěžší zápas turnaje, nebo jste absolvovali nějaký těžší? 

Byly těžší. Semifinále proti Bízovi s Benešem bylo velmi dramatické a těsné. To samé nervózní zápas proti Weissovi s Tichým.

Na Císařskou louku dorazila spousta fanoušků. Jak jste si jejich kulisu užívali? 

Jo, na české poměry to bylo velmi slušné a jsem za to rád, že lidi ocení kvalitu a přijdou. Ještě by celkově atmosféra mohla být uvolněnější, ale to je trochu jiná otázka, to se týká více DJ, speakera a vedlejších aktivit.

S Honzou nepatříte mezi čahouny. V čem si myslíš, že je vaše síla? 

Dobře se vnímáme na hřišti a bojujeme, protože už jsme si prošli lecčím. Takže dokážeme vnímat věci více z nadhledu než dříve. A Honza je dobrý hecíř. Někdy až moc (smích). 

Beach volejbalová sezóna ještě nekončí, co máte v plánu dál? 

Teď je toho celkem dost, o víkendu turnaj MEVZA v Linzi, pak mistrovství republiky v Praze a v září evropský Masters v Miláně. A turnaje světové série chceme objet téměř všechny až do prosince.

Foto: FB Kufa & Dumek

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy