Nummerdor jako beach volejbalová ikona nejen v Nizozemí

Nummerdor jako beach volejbalová ikona nejen v Nizozemí

Petr Tlustý - pátek, 24. července 2015

Beach volejbalové hvězdy

Jeden z nejlepších hráčů plážového volejbalu v Evropě, držitel ocenění FIVB za nejlepšího obranného hráče v letech 2009 a 2011. Současně vede Nummerdor CEV žebříček v počtu prvních míst na evropských turnajích. Chcete se o tomto skvělém hráči dozvědět více? Pak je tento článek přímo pro vás.

Reinder Aart Nummerdor se narodil 10. září 1976 v IJsselmuiden, Overijssel v Nizozemsku. Už jako sedmiletý se začal seznamovat s volejbalem. V té době nebyl beach volejbal v takové oblibě jako je dnes, tudíž se soustředil na „klasický“ šestkový volejbal. Když bylo Reinderovi 21 let, jemu a celému nizozemskému týmu se podařilo zvítězit v roce 1997 na Mistrovství Evropy, které se konalo příhodně v domovských městech Eindhoven a Den Bosch.

Po dalších osmi letech působení v národním volejbalovém týmu, kdy na LOH v Sydney skončil pátý a v Athénách devátý, se rozhodl skončit se šestkovým volejbalem a odstartovat kariéru beach volejbalu.

V roce 2006 (ve svých 28 letech) se tedy spojil se svým prvním beach volejbalovým partnerem Richardem Schuilem a úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. O rok později vybojovali 2. místo na ME v plážovém volejbalu ve Španělsku a hned rok nato společně ovládli ten samý turnaj, tentokrát pořádaný v Německu. Společně zaznamenali dalších 15 vítězství na nejrůznějších turnajích, až se roce 2013 Nummerdor se Schuilem rozešli. V roce 2014 to Nummerdor zkusil s tehdy 20letým Stevenem van de Veldem, nakonec se však rozhodl pro Christiaana Varenhorsta, se kterým hraje dodnes.

Společně s Varenhorstem vybojovali za rok spolupráce doposud tři vítězství, ale jejich zatím největší úspěch je 2. místo na domácím mistrovství světa v beach volejbalu. Zde nestačili pouze na brazilský pár Alison/Bruno, který jim překazil plány na získání titulu mistrů světa.

Zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Reinder_Nummerdor

http://www.bvbinfo.com/player.asp?ID=7582

http://www.fivb.org/EN/Beachvolleyball/Player_DataDB.asp?No=116556

http://zivotopis.osobnosti.cz/reinder-nummerdor.php

Obrázek:

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Olympics+Day+10+Beach+Volleyball+N-RQ5N-fMiml.jpg




Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy