Týden plážového volejbalu u nás i ve světě

Týden plážového volejbalu u nás i ve světě

Petr Tlustý - neděle, 21. června 2015

Aktuality

Beachvolejbalové kurty v Plzni, v St. Petersburgu na Floridě v USA a v Baku v Ázerbajdžánu. Všechna tato místa tento týden pocítila, a ještě pocítí, krásnou a napínavou atmosféru plážového volejbalu.

Tento týden byl  mimořádně beach volejbalově vydařený. Započalo to už v neděli 14. června, kdy v Plzni odstartovala Olympiáda dětí a mládeže České republiky. Této akce se zúčastnilo na 2300 mladých sportovců ve věku od 10 do 17 let. Děti soutěžily až v osmnácti druzích sportu a nedílnou součástí olympiády byl také plážový volejbal. Kromě klasických olympijských sportů se také soutěžilo v méně obvyklých disciplínách, jako je například goalball, což je sport pro zrakově postižené sportovce, tudíž se sportovci musí orientovat pouze podle sluchu a hmatu.

Od úterý 16. června se simultánně odehrávaly Evropské hry v Baku v Ázerbajdžánu a Grand Slam v plážovém volejbalu v St. Petersburgu na Floridě, v USA.

V Americe nás reprezentoval náš v současnosti nejznámější beach volejbalový ženský pár ve složení Markéta Sluková a Kristýna Kolocová. Kiki a Maki prohrály zápas o první místo ve skupině s nezastavitelnými Brazilkami Juliana/Antoneli, které jsou v současné době ve finále. V prvním kole pak podlehly v tie-breaku Němkám Ludwig/Walkenhorst a s Floridou se tak rozloučily s děleným 17. místem. 

Na Evropských hrách v Baku mile překvapil další český pár, ve kterém bok po boku zápolí Karolína Řeháčková a Eliška Gálová. Úspěšně se probojovaly přes play-off a v osmifinále se jim podařilo zdolat španělský pár Ribiera Boter/Fernandez Navarro těsně 2:1 na sety. Ve čtvrtfinále na ně čekala litevská dvojice Dumbauskaite/Povilaityte. Holky si z her nakonec odvezly krásné 5. místo. V Baku zazářila dvojice Přemysl Kubala s Janem Hadravou, kterým se podařilo vybojovat bronzovou příčku, za což jim moc gratulujeme!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy