Námi pořádané 3. kolo Pražské Junior Beach Ligy

Námi pořádané 3. kolo Pražské Junior Beach Ligy

Veronika Součková - středa, 21. ledna 2015

Turnaje

O víkendu 10.-11.1 se odehrálo třetí kolo Pražské Junior Beach Ligy. Tentokrát pod záštitou klubu Just Sport and fun v areálu Gutovka. V sobotu se odehrály kategorie do 10-ti let, do 12-ti let a ženská část do 15-ti let. V neděli pak proběhly dohrávky skupin zelených můžu, fialových a modrých žen i můžu. Celkově se turnaje zúčastnilo 119 dvojic, které byly rozděleny do 8 skupin. 

Hrálo se vždy na jeden set. Ve žluté kategorii do 15 bodů a u ostatních pak do 21 bodů. Všechny kategorie byly rozděleny do skupin po třech až čtyřech dvojicích, ze kterých vznikl horní a dolní pavouk o umístění.

V sobotu již v 8h ráno začaly registrace prvních hráčů žlutého mini-volejbalu, ve kterém bylo přihlásilo 21 dvojic. Všichni hráči odvedli pěkné výkony. Dvojice Votava Antonín a Komínek Petr z SK Hamr obsadili krásnou třetí příčku. Na druhém místě se umístila dvojice Mlejnecký František a Svoboda Lukáš z Beachklub Ládví. První místo žluté kategorie patřilo smíšené dvojici Rožánková Iveta a Křížek Tomáš z SK Beachklub Praha Pankrác.

Za průběhu finálových zápasů žluté skupiny začala prezentace červené kategorie, do které se přihlásilo nejvíce dvojic z celého turnaje – 30. V této kategorii se odehrálo spoustu hezkých a napínavých zápasů s vyrovnaným skórem. O první tři místa se rozdělily dvojice Míková Adéla a Selicharová Klára z Beach klub Ládví, kterým patřila třetí příčka. Dvojice Makovská Kristýna a Baťková Tereza z Beachclub Strahov obsadila druhé místo a na první místo se probojovala dvojice Březina Jan a Divoký Dalibor z SK Hamr.

Poslední hraná kategorie toho dne byla kategorie zelených žen, která se začala rozehrávat v odpoledních hodinách. V této skupině bylo přihlášeno 23 dvojic. V kategorii se o vítězství bojovalo vždy na jeden set do 21 bodů. Na hráčkách bylo vidět velké nasazení pro hru a posléze nadšení z jejich úspěchů. Do finále, které se odehrávalo až později večer, se probojovaly čtyři dvojice. Na čtvrtém místě skončily sestry Hankovy z SK Hamr. Třetí místo obsadila dvojice z Beachclub Strahov Kůrková Linda a Rybová Alžběta. Finální zápas skončil o půl 9 večer a potkaly se v něm Součková Nikol s Příhodovou Terezou z Just Sport and Fun a Lorenzová Andrea s Pážíkovou Petrou z SK Beachklub Praha Pankrác. První místo obsadila po napínavé hře druhá zmiňovaná dvojice.

Tímto zápasem dlouhý, ale herně moc hezký, den v areálu Gutovka skončil. Kategorie fialových a modrých žen i můžu byly odehrány v neděli opět v areálu Gutovky. Zelený beach mužů byl odehrán v areálu Beach tenis Kapitol.

Na Kapitolu se začalo v 8h prezentací hráčů zelené kategorie. V této skupině bojovalo 8 dvojic. O třetí místo se na hřišti potkaly dvojice Dvořáčem Michal a Karban Jakub z Beachklub Ládví a Sixta Jakub a Knapek Daniel z Beachclub Strahov. Na 3. místě se umístil Strahov. Na druhém místě se umístila dvojice Kučera Ondřej a Železný Daniel z SK Prosek Praha. První místo obhájila dvojice z Beachclubu Strahov Jakub a Matěj Šépkovi.

Zbylé dvě nejstarší kategorie se od rána hrály v areálu Gutovky. Ve skupině se hrálo do 21 bodů a dále pak v pavouku na dva vítězné sety.



Do kategorie fialových beach žen se přihlásilo 11 dvojic. O třetí místo bojovaly dvojice z Beachclub Strahov. Toto místo nakonec získala dvojice Báčová Alexandra a Palinková Michaela. Druhé místo pak Procházková Aneta a Tupá Kateřina z Beachklub Ládví. První místo Šeredová Lucie s Hárovníkovou Danielou z SK Beachklub Pankrác. Ve skupině můžu, kde bylo přihlášeno 6 dvojic, se na třetím místě umístili Charezinski Jakub s Ondřejem Řezákem z SK Beachklub Praha Pankrác. První dvě příčky pak obsadily dvojice z SK Strahov. Druhé místo Knapek Jan a Šrom Dominik a první místo Kheil Oliver a Štoček Adam.

Nejstarší hráčky a hráči modré skupiny se umístili v následujícím pořadí. Ženy: 3. místo Majdáková Markéta a Trojanová Tereza z SK Pankrác, druhé místo Palinková Michaela a Havlínová Julie z Beachclub Strahov, první místo Čapková Julie Karolína a Němcová Kristýna za Beachklub Ládví. Muži: 3. místo Mokoš David a Podstránský Matyáš z SK Beachklub Pankrác, druhé místo Kejmar Martina a Nejedlý Ondřej z SK Prosek a první místo obsadili z téhož klubu Střelka Filip a Heřman Jakub.

Celý turnaj se vydařil, všem hráčům děkujeme za jejich účast a gratulujeme k jejich úspěchům. Držíme všem palce v dalších kolech!











Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy